glazen schuifwanden

Glazen Schuifwanden

Een glazen schuifwand is een ideale oplossing wanneer u optimaal wilt gebruiken van uw veranda of overkapping. Met een glazen schuifwand kunt u uw overkapping geheel afsluiten, terwijl u het vrije uitzicht behoudt. Deze glaswanden zijn individueel verplaatsbaar, zodat u de ruimte naar eigen inzicht kunt indelen. Als de zon fel schijnt, zet u de schuifdeur helemaal open en laat u wat frisse lucht in uw tuinkamer binnen. Maar als het buiten wat frisser wordt, sluit u een of meer glaspanelen tot u het weer aangenaam vindt. Met onze glazen schuifwanden zit u altijd comfortabel en droog.

Voordelen van glazen schuifwanden

 • Een glazen schuifwand verlengt het buitenseizoen
 • Behoud van vrij uitzicht op je tuin
 • Dankzij glazen schuifwanden heeft u lagere stookkosten
 • Past vrijwel onder alle houten als een aluminium overkappingen
 • Ieder glazen paneel is individueel te verschuiven, zo kun je zelf bepalen hoe ver dicht of open je de glazen schuifwanden wil hebben

Glazen schuifwanden voor ieder type overkapping

De Glazen schuifwanden van Glazen schuifwanden Outlet kunt u gebruiken voor verschillenden doeleinde. Zo kunt u uw veranda of (houten)overkapping van voorzijde, links of rechts afsluiten met de glazen wanden. Een glazen wand voor uw overkapping is niet alleen comfortabeler, het zorgt er ook voor dat u langer van uw overkapping kunt genieten. Houdt u er rekening mee dat alle glazen schuifwanden gefundeerd moeten worden. Wij adviseren het gebruik van een aluminium funderingsbalk. Deze funderingsbalk zorgt ervoor dat de onderste rail van het railsysteem stabiel en waterpas gemonteerd kan worden.

Accessoires glazen schuifwand

Door accessoires aan uw glazen schuifwand toe te voegen, maakt u hem helemaal af. Wilt u het binnendringen van wind in uw tuinkamer tot een minimum beperken? Plaats tochtstrips aan de zijkant van de glazen schuifwanden. Zo beperkt u niet alleen de tocht onder uw veranda, maar houdt u ook muggen en vliegen buiten. Combineer dit met een U-profiel tegen de muur of staander en de wind krijgt nog minder kans.

Gaat u de glazen schuifwand zelf monteren? Met onze montage handleiding kunt u alle stappen van het montageproces zelf doorlopen en al snel genieten van uw nieuwe glazen schuifwanden voor uw overkapping. Heeft u nog vragen over het plaatsen van uw glazen wanden? Neem dan contact met ons.

Veel gestelde vragen over Glazen schuifwanden

De glazen schuifwanden zijn vrijwel te plaatsen onder elke constructie. U kunt hierbij denken aan een aluminium veranda, houten overkapping, tuinhuis, vide of balkon. Het is zowel voor binnen- als buitenshuis geschikt.

Glazen schuifwand Outlet levert verschillende railsystemen die variëren van 1000mm tot en met 6000mm breed. U kunt kiezen uit helder of getint glaspanelen van 900mm, 930mm, 980mm en 1030mm breed. Tot slot hebben we verschillende hoogtematen waar u uit kan kiezen tussen 1900mm en 2500mm.

De glazen schuifwand systeem bestaat uit de volgende onderdelen;

 • Aluminium glasprofiel incl. verstelbare wielen
 • Bovenprofiel met tochtborstels
 • Onderprofiel met vervangbare loopsporen en geïntegreerde waterafvoer
 • 10mm dik gehard veiligheidsglas
 • Optioneel: funderingskoker voor een goede basis
 • Diverse uitbreidingsopties zoals deurgrepen, tochtstrippen, meenemers en U-profielen.
Als u glazen schuifdeuren zoekt, moet u rekening houden met de breedte en hoogte van de opening waar de glazen schuifwanden komen. Bekijk op ons meetinstructie pagina voor een uitgebreide uitleg voor het bepalen welke maat perfect aansluit op uw opening.

Door middel van glasopvang (ook wel u-profielen genoemd) en tochtstrips kunnen we ervoor zorgen dat de tuinkamer zo goed mogelijk wordt geïsoleerd. Hierdoor blijft tocht/wind, regen en ongedierte buiten je overkapping.